Slovenský názov: To nie je žiadna veda–Konzervovanie potravín v plechovkách |
Anglický názov:
|
||||
Krajina: Francúzsko |
Jazyk:
francúzsky |
Typ filmu: DVD |
Minutáž:
|
Rok:
2004 |
|
Anotácia: Potraviny sa kazia vplyvom vzduchu, tepla, vlhkosti a plynúcim časom. Veľmi rýchlo sa objavujú kvasinky a baktérie. Z jednej baktérie vznikne za dvadsaťštyri hodín 33 miliónov baktérií. Niektoré spôsoby konzervovania potravín sú známe už 400-tisíc rokov (napr. sušenie sliviek na slnku, marinovanie sardel v oleji, solenie tresky). V súčasnosti používame častejšie konzervovanie, zmrazovanie alebo pasterizovanie. Fred, Jamy a Sabina nám odhaľujú svet týchto mikroorganizmov, ktoré sa diskrétne roozmnožujú v našich potravinách. Vysvetľujú nám tisíc spôsobov, ako spomaliť ich šírenie. |
|||||
Anotácia EN: Food decays due to air, heat, humidity and time. Very soon yeasts and bacteria occur. One bacteria produces in twenty four hours 33 millions of bacteria. Some ways of canning of food are known for 400 000 years (such as drying of plums in sun, marinating of anchovies in oil, salting of cod). Today we use canning, freezing and pasteurizing more frequently. Fred, Jamy and Sabina show us the world of these microorganisms that discretely reproduce in our food. They explain thousands of methods how to make their spread slower. |
|||||
Tématika: | Signatúra: |